(Van dit Oude Meesters Treffen in Stad aan het Haringvliet kregen we maar liefst twee verslagen van Marc en Ivo waarvoor dank.)

Een seizoen waar het soms schipperen was met het aantal spelers…eigenlijk niet anders dan hoe het seizoen bij ons verliep. De uit het Haringvliet herrezen Eilanders hadden de eer om het seizoen af te sluiten.

Met 3 doorgewinterde Evergreens vertegenwoordigde we RC Delft…wel wat erg mager maar goed. Ook Rotterdam en Gouda hadden niet genoeg mannen en dus speelde we met aanvulling van een enkele eilander 12 tegen 12….tering wat is dat veld dan groot. Of was het de vette klei die de benen deed vollopen of toch gewoon de conditie… maar goed we konden lekker ballen. Na de vele regen van de afgelopen dagen brak zelfs het zonnetje door en  schotelde we het talrijk aanwezige publiek een amusante wedstrijd voor. 3x 20 minuten gingen het worden. Ik mocht bij het helaas door blessures en overmacht ontbreken van de Winkels de leiding nemen vanaf de no. 9 positie. Voor dat we de vette klei gingen doorploegen namen we met 1 minuut stilte afscheid van een van onze Oude Meesters. Carlos de altijd behulpzame stille en goedlachse speler van Rotterdam is te vroeg heen gegaan. Het veld lag  er landelijk  en top bij met een wat kort try gebied en twee surfmasten aan een goal vastgebonden om er een echt rugbyveld van te maken.

De eerste 20 min werden we door het jongere sterke team van de Eilanders onder de voet gelopen ondanks ook aan onze kant aanwezige loopvermogen en dus we moesten wat. De verdediging kort op elkaar met de keuze om de wingers vrij te laten en aanvallend de tweede center te laten crashen met support van onze wingers om onze sterke eerste center en de flyhalf gepromoveerde flanker Carlo van Gouda de tweede fase of popup te kunnen gaan gebruiken. En het werkte…de sterke centers van de Eilanders/Hookers wisten we te beteugelen en ja er kwam soms een wingers er doorheen die aan de bar nog zijn ID moest laten zien. Wij scoorde zelfs. Onze 3 wissels reduceerde snel tot 1 en dus moesten we op ons tandvlees de laatste 20 min. door te zien komen.

Het eindsignaal kwam geheel op tijd en na de foto’s mochten we aanschuiven aan het buffet. Zo’n voetbal kantine blijft toch altijd bijzonder echter de gastvrijheid maakte alles goed. Er was heerlijke homemade pullen pork of beef en goed bier. De man of de match aan onze kant was Leendert van de Eilanders die bij het ontvangen van het rode gevaarte (de door onze voorzitter gejatte rode rugbybal van Rotterdam) zelfs wat emotioneel werd met de beloften dat we komend seizoen gewoon verder gaan met onze geweldig fijne Oude Meesteravonden. Met mischien wel een internationaal toernooi in Amsterdam in het verschiet met een Oude Meesterteam Zuid/west Nederland.

Ovale groet en tot september.

Lau en Hess super dat jullie er waren.

Marc

Ik werd al blij van het zien van Wieger en Carlito, die zich in een shirt heesen van de grote buurman uit Rotterdam. Had het liever andersom gezien maar dat is inmiddels oud nieuws.

Het was een soort mini trip. Parkeren in een woonwijk, naar een voetbalvereniging wandelen,  heel veel vrouwen die zich al hadden verzameld bij die kantine want hun mannen waren met de warming-up bezig. Klein wandelingetje naar een veld waar een trip deja vu plaats vond. Met spanbanden waren er oude lichtmastpalen aan de doelpalen vastgezet. Een vangnet daar weer achter dat op half zeven hing.

Naar mate het tijdstip van de k.o. naderde kreeg ik het gevoel dat de bewoners van het dorpje allemaal langs het veld stonden wat ook niet gek was want het was schitterend weer.

Als prettige bijkomstigheid stond Maartje langs de lijn te supporteren, waarvoor dank. Iets met zielen en vreugde.

De warme hap na afloop was en heerlijk en voldoende aanwezig. Er werd lekker geklessebest met de oldies van de andere clubs. Zoals gewoonlijk kregen we op subtiele wijze een hint dat het tijd was om huiswaarts te keren.

300 km naast Frank in de auto gezeten (Gouda-NRB/ Amsterdam- Goeree en weer naar huis) was ook een positieve ervaring want een keertje niet rijden.

Geslaagde dag.

Gouda Beach ligt nog op de loer dus wellicht is daar nog een mogelijkheid om GG hun kunsten te laten zien. Afhankelijk van een aantal factoren begreep ik van Frank. Een thuiswedstrijd!!! De allerlaatste van het seizoen. 22 juni als ik me niet vergis.

Hopelijk lukt het en kan er een teampje gevormd worden.

Ik ga straks weer door 300 foto’s scrollen en zal ze op Facebook zetten.

Nog een lollige zondag.

Ivo

Veteranenrugby.nl wordt gesponsord door:
Rugbymagazijn