Even voorstellen:

Het tweede team dat we in 2024 kunnen voorstellen komt uit Amsterdam en (verre) omstreken en neemt een bijzondere plek in rugby Nederland in.

 

ARC Amsterdam Lowlanders

Een verhaal over het ontstaan van Lowlanders, identiteit en waarom je met de Oude Meesters wilt spelen

ARC Amsterdam Lowlanders is de enige queer rugbyclub van Nederland. Ze begonnen in 2008 als informele groep in de bossen van Amsterdam. Vijf jaar later sloten ze zich aan bij de Amstelveense Rugby Club (ARC) en namen ze voor het eerst deel aan de Bingham Cup. Dit is het WK gay rugby, waar we tot op de dag van vandaag aan deelnemen en waar we nu voor trainen.

De Lowlander M heeft twee teams die strijden in de herencompetitie, maar we verwelkomen mannelijke, intersekse, niet-binaire, trans- en agender-spelers. Wij spelen wedstrijden tegen andere Nederlandse en en ook internationale teams. Onze coaches richten zich daarbij op de ontwikkeling van spelers van alle niveaus, zodat iedereen een plek op het veld heeft.

Dat is ook de reden dat wij met de Oude Meesters willen spelen. Onze spelers willen rugby spelen in een sociale omgeving terwijl ze genieten van de sport. De meeste M’s zijn lid van ARC en sommigen spelen competitie, maar niet allemaal. Wij denken dat spelen tegen en met de Oude Meesters ons veel kan leren.

Contactpersoon:

Sebastiaan Rood

teammanager@amsterdamlowlanders.nl

Thuiswedstrijden:

Amstelveense Rugby Club

Sportlaan 25a, Amstelveen

Stuur ook jouw team info in!:

Hoe leuk zou het zijn als iedere club / Veteranen team een stukje proza kan opsturen over ontstaan, samenstelling en andere wetenswaardigheden van het team. Dan hangen we deze ‘info sheet’ achter het bijbehorende club/team logo op onze website of wij linken door naar de betreffende pagina op de site van jouw club. Paar foto’s erbij en klaar is Kees.

Tim Mudde namens team veteranenrugby.nl

Veteranenrugby.nl wordt gesponsord door:
Rugbymagazijn