De Oude Meesters in Zuid-Holland Zuid spelen al ruim 10 jaar regelmatig onderlinge wedstrijdjes tegen elkaar. Er wordt op zaterdagavond rond 6 uur samengekomen, waarna wordt gekeken welke teams compleet zijn of aangevuld worden. Dat levert iedere keer weer leuke wedstrijden op waar regelmatig ook gasten uit andere districten meespelen.

Voor het huidige seizoen hebben drie teams laten weten dat ze graag meespelen met hun veteranen. De WRC Legends zijn een graag geziene gast op onder andere de Haagsche Rugbydagen en tellen spelers in hun gelederen die o.a. voor KMD en RUFC Te Werve uitkwamen. The Old Reds zijn een team dat al een paar jaar op Ameland in het veteranentoernooi uitkomt. Het bestaat voor het grootste gedeelte uit ouders van jeugdspelers van de Voorburgse RC.

Deze club die in 2015 werd opgericht ziet zichzelf als ‘feeder’ club voor anderen in de omgeving en heeft dus geen seniorenspelers. Als laatste sluiten de Lowlanders aan. Voorheen bekend staand als het Nederlandse ‘homoteam’, een geuzennaam voor veel van de bij de Amstelveense RC actieve spelers heeft zich ondertussen ontwikkeld tot een ‘inclusieve’ sportclub met een mannen- en een vrouwenteam. Veel van de heren zijn ook de 30 (ruim) gepasseerd en nadat zij o.a. op het Blue Balls Festival van RC Delft een paar keer te gast waren wilden zij ook wat regelmatiger tegen leeftijdsgenoten spelen.
Een paar jaar geleden sloten de Spakenburg Socials zich ook al aan bij het circuit in Zuid-Holland Zuid waardoor er afgelopen zaterdag een uitwedstrijd naar de stranden van het IJsselmeer op het programma stond. Helaas was het veld niet geschikt en werd het circus op het laatste moment prima ondergebracht in Delft.

Met de deelname van WRC, Voorburg en de Lowlanders krijgen de Evergreens (RC Delft), Glorianen (RFC Gouda), Old Suckers (RC Hoek van Holland), Old Boys (Rotterdamse RC), Oudlanders (EFRC Eilanders), Spakenburg Socials en RC Sparta geduchte tegen- of medespelers als ze op zaterdag 10 februari in Rotterdam bij elkaar komen voor de volgende krachtmeting.

Binnenkort stellen de nieuwelingen zich ook op deze pagina aan jullie voor.

Veteranenrugby.nl wordt gesponsord door:
Rugbymagazijn