Even voorstellen:

Eerder dit jaar plaatste wij een oproep aan de deelnemende clubs om een ’teamsheet’ te sturen. Een even voorstellen stukje over de teams om langzaam weer warm te draaien voor als we straks het veld weer op mogen. Deze keer…

D’Ouwe Keien RC Eemland

Heidelberg 1993Het was in het vroege voorjaar van 1993 dat de eerste veteranenambities zich bij Eemland begonnen af te tekenen. In het clubblad ‘De Keienpusher’ stond een oproep die alleen voor een goed verstaander te begrijpen was: ‘een vijfendertigplus kaasje zoekt tochtgenoten voor een trip naar Heidelberg’. Nou dat was niet aan dovemans oren! De ingezonden brieven die volgde op de oproep leidde uiteindelijk tot een meer dan bijzondere gast op het fundraisingevent ten behoeve van de trip. De ‘jonkies’, die tegelijkertijd op trip naar Hürth zouden gaan, zorgden ervoor
dat deze avond een zeer ‘onthullende’ ervaring werd voor de veteranen!

Eeuwige Eemland Tourtophonderd

Het hek was daarna van de dam en al snel volgde een trip naar het Golden Oldies Rugby Festival in Verona in 1995. Nu is het op trip gaan de Eemlanders niet vreemd, er bestaat zelfs een erelijst van tripgangers: ‘De Eeuwige Eemland Tourtophonderd. En dit is een serieuze aangelegenheid want er is van verschillende mannen bekend dat ze op een goed moment alleen maar mee op trip gingen om hun goede klassering niet te verspelen.

Hoe ouder hoe fitter

De jaren lijken overigens geen sleet te hebben op spelers van Eemland. Eén ding staat vast: of er nu wordt gewonnen of verloren, de conditie van Eemlanders blijkt na een wedstrijd altijd beter te zijn. Geen enkele tegenstander heeft ooit een zichtbaar betere conditietest afgelegd dan de rugbyers uit Amersfoort. De lat voor Eemlandcoaches wordt hierbij ook hoog gelegd en om het niveau te waarborgen worden zij op een goed moment getest.

Best in test: Ross (who is the Boss?)

 

München, BOOT en DEAL

Drie toernooien zijn de laatste decennia regelmatig bezocht: de Oktoberfeste Golden Oldies in München, het BOOT toernooi in Oysterwijk en het 35+ toernooi in Deal (in Dover rechtsaf en 15 minuten de weg volgen tot The Kings Head). De uitstapjes naar München waren in 2010 en 2012 met de Oldfants als Eemfants en in 2013 samen met ’t Gooi.Het BOOT toernooi staat eigenlijk vast op de kalender. In 2016 lukte het zelfs om met een compleet
50+ team te verschijnen.

Trips naar Deal kenmerken zich door spelen tegen rete-fitte Engelsen die ieder jaar precies 35 jaar en één dag oud blijken te zijn terwijl bij de Eemland veteranen de jaren alleen maar stijgen. Tijdens de derde helft in The Kings Head wordt alles echter meer dan goed gemaakt.

 

Veteranen / Social Rugby

En zo gaat het verder. In 2021 zijn onder de naam D’Ouwe Keien de troepen opnieuw gemobiliseerd om via social rugby weer toe te werken naar een volgend hoogtepunt!

Reken jij jezelf tot D’Ouwe Keien en heb nog geen contact gehad? Check dan: D’Ouwe Keien RC Eemland en meld je aan!

Contactpersoon:

Mickel Koeslag
mickel@rceemland.nl

Stuur ook jouw team info in!:

Hoe leuk zou het zijn als iedere club / Veteranen team een stukje proza kan opsturen over ontstaan, samenstelling en andere wetenswaardigheden van het team. Dan hangen we deze ‘info sheet’ achter het bijbehorende club/team logo op onze website of wij linken door naar de betreffende pagina op de site van jouw club. Paar foto’s erbij en klaar is Kees.

Eric Cornelissen namens team veteranenrugby.nl

Veteranenrugby.nl wordt gesponsord door:
Rugbymagazijn