Even voorstellen:

Eerder dit jaar plaatste wij een oproep aan de deelnemende clubs om een ’teamsheet’ te sturen. Een even voorstellen stukje over de teams om langzaam weer warm te draaien voor als we straks het veld weer op mogen. Deze keer…

Gooi Fier

Al sinds de jaren tachtig, met een kleine onderbreking, kent Rugby Club ’t Gooi de luxe van vier senioren teams. Nu maakt het vierde team furore in de vierde klasse midden als Gooi Fier. Zij zijn daarbij schatplichtig aan de oudere generatie spelers van Gooi 4 die als ‘Oude Meesters’ jarenlang nieuwkomers en jonkies onder hun hoede te namen om hen in te wijden in de magie van rugby.

Living the magic of rugby

Waarschijnlijk herkenbaar voor veel clubs: het rugbystokje wordt door de veteranen doorgegeven. Het aspirantlid of jeugdlid wordt pas afgegeven aan de hogere teams wanneer hij een zeker deel van het songbook zich eigen heeft gemaakt, de etiquette voor een geslaagde derde helft onder de knie heeft en het clubhuis met minstens één leenobject heeft verrijkt. Uiteraard leert zo’n jonkie ook hoe het is om rugby te spelen met de grote kerels en hoe je iedereen met respect tegemoet treedt. Kortom een inwijding waarna je de rest van je leven niets anders meer wilt dan ieder gegeven moment op het veld te staan.

De echte Oude Meesters

Oude Meesters

Gooi 3, kampioen in 1986. Achter: Hans van Eiken, Hans Walscheid van Dijk, Loek van Keller, ?, Paul Wurster, John Hartong, Steve Clark, Joep de Fraiture, Peter Akkermans, Eddy Willems, voor: Hans Grader, Jan Willem Klein Bog, Tom Visser, Hans Plat, Joop Meijer

Halverwege de jaren tachtig werden de oudere spelers opgevangen in het derde team, dat zich onderscheidde door een overmaat aan gezelligheid, een gemiddelde leeftijd van zo’n 40 jaar en minimaal 20 jaar rugby-ervaring per speler. In een bedaard tempo werden de tegenstanders opgerold. Dat leidde in 1986 tot een groot probleem: Gooi 3 werd kampioen en zou dus gaan promoveren. Dat zou een hoger spelniveau en serieus trainen met zich meebrengen en dat was niet helemaal de bedoeling…

Wisseltruc

De oplossing was een wisseltruc: de spelers van het derde team gingen en bloc naar het vierde en die van het vierde team gingen gezamenlijk naar het derde. Zo werd het vierde team de opvangplek voor de veteranen van ´t Gooi. Meer over deze geschiedenis is te vinden op de historische website van RC ´t Gooi, in het verhaal ”Kampioen der kampioenen”.

Dress-code Gooi Fier

Gooi Fier Knopen

Knopen Gooi Fier

Net als alle andere teams van  ’t Gooi is de dress-code op wedstrijddagen uiteraard jasje/dasje. Onder de noemer tel je knopen, tel je zegeningen is hier echter enkele jaren geleden iets aan toegevoegd. Kijk bij de volgende ontmoeting maar eens goed naar de knopen op de jasjes. Voor ieder jaar dat men gezegend was te mogen verschijnen in het vierde van ’t Gooi wordt aan het einde van het seizoen een Gooi Fier knoop toegevoegd. Dat dit geen blauwe knoop is moge duidelijk zijn maar de knopen geven uiting aan de bindende factor tussen de generaties binnen de familieclub.

Gooi Fier traint op donderdagavond vanaf 20.00 uur en aangezien de derde helft daar ook bij hoort is de eindtijd iedere donderdag weer behoorlijk onduidelijk.

Jaarlijkse evenementen

Baambrugs Boerenrugby Toernooi

Baambrugs Boerenrugby Toernooi

Gooi Fier speelt in de reguliere competitie waarbij zorgvuldig wordt voorkomen dat het team zich zorgen moet gaan maken over het promotiespook. Rondom een harde kern die bijna alles speelt is er een redelijk brede selectie van mannen die al veel gras onder de schoenen hebben gehad.

Daarnaast wordt bijna jaarlijks deelgenomen aan het BOOT toernooi, wordt er met DSR-C gestreden om de Peter Dencher Bokaal, is er de aftrap van het Paastoernooi tegen de RAMS, het Boerenrugby toernooi in Baambrugge en is er uiteraard het eigen International Veteran Rugby Tournament dat als alles weer mag aan zijn 8e editie toe is.

 

Contactpersoon:

Marc Hamel

marchamel33@gmail.com

Stuur ook jouw team info in!:

Hoe leuk zou het zijn als iedere club / Veteranen team een stukje proza kan opsturen over ontstaan, samenstelling en andere wetenswaardigheden van het team. Dan hangen we deze ‘info sheet’ achter het bijbehorende club/team logo op onze website of wij linken door naar de betreffende pagina op de site van jouw club. Paar foto’s erbij en klaar is Kees.

Marc Hamel namens team veteranenrugby.nl

Veteranenrugby.nl wordt gesponsord door:
Rugbymagazijn