Even voorstellen:

Eerder dit jaar plaatste wij een oproep aan de deelnemende clubs om een ’teamsheet’ te sturen. Een even voorstellen stukje over de teams om langzaam weer warm te draaien voor als we straks het veld weer op mogen. Deze keer…

 

Ameland Invites

Ameland InvitesHet team van de Ameland Invites is ontstaan vanuit de organisatie van het jaarlijkse Ameland Beach Rugby Festival, waar de Invites in 2007 voor het eerst acte de présence gaven.

Allen delen een passie voor rugby, de kwaliteit van het spel, de kameraadschap en gezelligheid, die alle rugbyers bindt.
Invites is een open inclusieve groep. Leden brengen zelf leden aan, maar ook individuele spelers en aanhangers kunnen zich even makkelijk melden. De enige restrictie is de passie voor onze geliefde sport en de waarden die daarbij passen.

Jaarlijkse evenementen

Wedstrijddag Tiblisi

Wedstrijddag Tiblisi

Naast de gegarandeerde aanwezigheid op het jaarlijkse Ameland Beach Rugby Festival, faciliteert het bestuur een aantal jaarlijkse evenementen. Daaronder horen blitz-trips met overnachting naar clubs, die ons graag ontvangen in steden zoals Antwerpen, Maastricht, Groningen. Verder beschouwen we onze trips naar Edinburgh, Tiblisi en Dublin als legendarisch en gezellig. Veel van onze leden treffen we ook op het BOOT in Oysterwijk. Voor 2023 worden overigens nu al de voorbereidingen getroffen voor een megatrip Als vertegenwoordigers van Ameland willen we een paar andere eilanden aandoen waar ze ook een balletje gooien: Fiji, Tonga en Samoa.

Gemêleerd gezelschap

Derde helft Tiblisi

Derde helft Tiblisi

De groep bestaat uit een gemêleerd gezelschap van spelers uit Nederland en daarbuiten. De focus ligt op spelers, die hun sporen achtergelaten hebben in het rugby en buiten clubverband nog af en toe een bal willen gooien. Inmiddels is de groep behoorlijk uitgegroeid en ontstaat er langzamerhand ruimte voor een prestatieve groep en een meer recreatieve groep spelers. Het streven is een goed niveau rugby vast te houden, maar ook de recreatieve spelers niet te vergeten.

Tradities

Op trips wordt traditioneel na de wedstrijd een shirt uitgereikt aan de tegenstander met de uitnodiging dit te vullen met een illustere held uit eigen geleding. Deze is ten allen tijde gerechtigd om deel te nemen aan een van onze activiteiten. Derde helften worden spontaan ingevuld met een gevoel van joie-de-vivre, dat de Invites tekent. Er wordt gezongen en broederlijk het glas geheven met en op de tegenstander.
We laten ons graag uitnodigen door andere veteranenteams, die soms verlegen zitten om spelers (o.a. BOOT Oysterwijk).

Tenue

Shirt Ameland Invites

Shirt Ameland Invites

Het Illustere Invites-shirt (wit, met rood en blauwe accenten) met sokken en broek in de kleuren van de thuisclub van de individuele speler.

Dress-code

Informeel. Leden hebben meestal wel een clubjasje met witte of lichtblauwe blouse, die ze kunnen dragen bij gelegenheden. Voor leden onder de 50 hebben we een zilveren das, boven de 50 wordt die vervangen door een gouden.

Aansluiten bij de groep?

Heb je zin in een warm rugbybad met lotgenoten en wil je actief of betrokken blijven bij rugby op een geheel vrijblijvende en prettige manier? Aarzel niet en neem contact op! Pakweg 150 rugbyliefhebbers uit alle hoeken van Nederland zijn je voorgegaan.

 

Contactpersoon:

Eric Cornelissen

secretaris@amelandinvites.nl

Uitwedstrijden:

Bij wie ons maar hebben wil

Hou er wel rekening mee dat we het aantal uitwedstrijden laag houden en lang van tevoren inplannen.

Stuur ook jouw team info in!:

Hoe leuk zou het zijn als iedere club / Veteranen team een stukje proza kan opsturen over ontstaan, samenstelling en andere wetenswaardigheden van het team. Dan hangen we deze ‘info sheet’ achter het bijbehorende club/team logo op onze website of wij linken door naar de betreffende pagina op de site van jouw club. Paar foto’s erbij en klaar is Kees.

Marc Hamel namens team veteranenrugby.nl

Veteranenrugby.nl wordt gesponsord door:
Rugbymagazijn